Café Naserian och Alnarps Bokhandel har upphört men lever kvar i våra hjärtan

Viss kurslitteratur kan ändå köpas. Titta under fliken Sidor om böcker i högerkolumnen




lördag 28 januari 2012

Trädets tid


Christel Kvant kommer till Alnarp
I samarbete med Alnarps Bibliotek anordnar Dendrologiska Utskottet en kvällsföreläsning med Christel Kvant. Hon kom under förra året ut med boken Trädets Tid som också självfallet nominerats till, som en bland tio böcker, Årets Trädgårdsbok av Stockholms Gartnersällskap.

Christel är en flitig skribent med många böcker bakom sig. Hon är en av mina 5 i topp-författare inom den gröna bokfloran och frågan är om inte Trädets Tid är kronan på verket. Det är visserligen inga revolutionerade kvantteorier som Christel presenterar i Trädets tid, men det är en oerhört vacker och välskriven bok som behandlar trädet ur alla tänkbara aspekter. Köp den, läs den!



Kom också till biblioteket i Alnarp för att lyssan på Christel på tisdag 7 februari med start klockan 18.00. Det står i annonsen att det inte blir någon försäljning av böcker, men det har man visst ändrat. Det finns alltså möjlighet att införskaffa ett exemplar av Trädets Tid i samband med föreläsningen.

Dendrologiska Utskottet är en utväxt från Alnarps Studentkår och de arrangerar föreläsningar och växtvandringar i Alnarp. Det är måhända en fortsättning på studentföreningen Herboert som jag startade 1979 när jag som kunskapstörstande student önskade något mer än vad som bjöds i undervisningen.

I varje fall är agendan den samma, med föreläsningar och växtvandringar. Men vi gjorde nog oftare utflykter till den skånska naturen än anordnade växtvandringar i Alnarp. Själva namnet Herboert var en sammanslagning av orden herb från herba och oert (ört), båda alltså med betydelsen ört.

Man behöver inte vara medlem i Dendrologiska Utskottet för att vara med på arrangemangen. För Alnarps-studenterna är det gratis, övriga betalar en avgift på 50 kronor eller så. Väl mött på tisdag 7 februari!  


Illustration av Viktor Kvant

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar