Café Naserian och Alnarps Bokhandel har upphört men lever kvar i våra hjärtan

Viss kurslitteratur kan ändå köpas. Titta under fliken Sidor om böcker i högerkolumnen




tisdag 24 januari 2012

Peter Korns Trädgård


Peter Korn har skapat en unik privat botanisk trädgård i Eskilsby utanför Landvetter där han lyckats odla de mest svårodlade arter som tänkas kan. Efter att ha studerat hur växterna växer i naturen har han skapat perfekta förutsättningar även för rara och svårflörtade alpiner.

I Odling på växternas villkor delar han med sig av sina erfarenheter och beskriver ingående hur han åstadkommit de olika ståndorterna i trädgården. Boken är dessutom rikt illustrerad med fotografier från både den egna trädgården och naturliga ståndorter i naturen från Sverige, Georgien, Colorado och många andra områden. Det här är tveklöst en bok som alla trädgårdsälskare borde skaffa sig.

Så här skriver Peter Korn själv om boken:
"Jag har de senaste 15 åren odlat växter från många olika miljöer från hela världen. I min trädgård försöker jag återskapa de naturliga förutsättningar som råder där växten kommer ifrån och det är framförallt det boken handlar om. Boken hjälper er att förstå varför vissa växter är svårodlade och hur man kan lösa det genom att utnyttja olika befintliga förutsättningar.

I första delen beskrivs hur klimatet och miljön ändras beroende på höjd och väderstreck på ett högt berg. Andra delen handlar om anläggning av sandbäddar, plantering, skötsel, härdighet och liknande. I tredje delen förklaras i detalj hur några utvalda bäddar i trädgården fungerar med sina olika mikroklimat. Sista delen handlar om frösådd. Både i kruka och på friland."

Boken kommer ut i vår, men kan förhandsbokas redan nu. Vid förskottsbetalning blir priset lägre. Skicka beställning till: korns.garden@gmail.com


Titel: Peter Korns Trädgård - odling på växternas villkor

360 sidor. Höjd 23 cm, bredd 21 cm

538 bilder (284 bilder från trädgården + teckningar och 254 bilder från naturen).

ISBN kommer senare.

Författare och fotograf: Peter Korn.

Pris: 420 SEK. Vid köp före 31 mars endast 360 SEK.

Boken kommer ut senast i maj 2012.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar