Café Naserian och Alnarps Bokhandel har upphört men lever kvar i våra hjärtan

Viss kurslitteratur kan ändå köpas. Titta under fliken Sidor om böcker i högerkolumnen




måndag 23 januari 2012

Skörda nya smaker


Jord i hatten heter en mat- och trädgårdsblogg som jag följer via e-mail. Det är en skapelse av Anders Kjellsson som för inte alls så länge sedan var student här vid SLU i Alnarp.

Redan då gav han sig ut bland parkens mångfald av sällsamma buskar och ovanliga örter och åt sig igenom hela sortimentets krispigaste blad och mest dignande frukter. Han höll små vandringar där deltagarna fick smaka på mullbär, blomsterkornell och grönt och frukt av ännu mer oväntat slag.

Anders Kjellsson - de sällsamma smakernas mästare

Nu kommer Anders Kjellsson ut med en bok om sällsamt men ätbart på ICA-bokförlagSkörda nya smaker måste alla nyfikna och ofega trädgårdskockar ha i sin kökshylla.

Jag har visserligen inte fått någon bok att recensera ännu, men då jag följt Anders blogg under en längre tid och dessutom känner hans egenheter sedan tidigare, kan jag gå i god för att boken knappast kommer att genera din boksamling. Räkna med att bli förvånad över att just den växten faktiskt också går att äta.

Skörda nya smaker har inte kommit ut i handeln ännu, men kan redan beställas i din bokhandel eller på nätet. Gör det!


Under ett inlägg på bloggen Jord i hatten av den 17 september 2011 skriver Anders:

"Vi ställde aldrig upp i Somerfords grönsakstävling men väl i en ramslökstävling utanför Bath. Målet var att komma med det bästa ramslöksreceptet, priset var att få sitt recept på River cottage’s meny och en middag för två. Helt otroligt vann vi! Med min fasters magnifika och anpassningsbara ramslökspestorecept. (ramslöksblad +olivolja, +finaste långlagrade osten man har +schyssta nötter, t.ex. valnöt +salt = mixa allt=smaksymfoni). Så nu har vi varit med och skrivit RC-menyn! lite svårt att haja."

Själva receptet kan du inte läsa här, men det finns nedtecknat på Allt om Trädgårds sida.

Bilden ovan är hämtad från inlägget, de övriga två kommer också från Anders blogg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar