Café Naserian och Alnarps Bokhandel har upphört men lever kvar i våra hjärtan

Viss kurslitteratur kan ändå köpas. Titta under fliken Sidor om böcker i högerkolumnen




söndag 5 juni 2011

Karnevalen på Bananfesten

M-gänget samlade på gården inför starten i "Maraton"

Bananfesten pågår som bäst ute på bananen i vårt bostadsområde Djingis Khan i Lund. Själva invigningen ägde rum i fredags med pukor och trumpeter och igår var det minst lika larmigt och högljutt när den traditionella karnevalen gick av stapeln.

Varje gård har fått en bokstavsbeteckning här på Djingis och eftersom det finns tjugo gårdar blir det bokstäverna från A till T som används. Själv bor jag på M-gården. När det är dags för karneval ska man välja ett tema som börjar på gårdens bokstav. I vårt fall ska vi alltså försöka att gestalta något, en företeelse eller ett ting, som börjar med ett M. Bästa tema vinner.

M-gården har inte vunnit så länge jag bott här, men förra året kom vi trea med "Mobilskugga", ett passande och aktuellt tema då Ericsson la beslag på vårt mobila luftrum och gjorde nalleprat hart när omöjligt. När vi hade "Maffia" som tema kom vi mycket välförtjänt tvåa, men annars har det mest blivit placeringar utanför bananpallen.

I år hade vi fastnat för "Maraton" och det kändes väl på förhand att det inte skulle räcka ända fram till seger. Men vi kom ju först i mål i alla fall och mäkta roligt hade vi också.

Efter bananflickan gick ett gäng trummande gubbar i spetsen av karnevalståget


Eftersom B-gården segrade förra gången med temat "Badkrukor" var de från början uteslutna som segrare i år. Om man erövrat vandringspokalen, en bananskulptur som Mats på vår gård snidade ihop för ett antal år sedan, och har den i gårdens ägo så får man nämligen inte behålla den. Pokalen måste vandra vidare.

Annars hade B-gården säkert blivit alvarliga spekulanter på segern med sitt bröllopstema. Som vanligt hade de tagit ut svängarna rejält med alla tänkbara bröllopsattribut, där den cyklande pojken med "just married"-skylten och en lång rad med skramlade burkar i släptåg hörde till ett av de roligare inslagen.   


B-gårdare på väg från vigseln

B-röllopstårtan



P-gården med sin utmärkt gestaltade "Pridefestival" höll jag som favoriter till segern i år, men de fick se sig besegrade av A-gården som valt "Akuten" som tema. Särskilt gillade jag P-gårdens kärlekspar de två dansande, nakna bögarna.


Först i "Akuten" gick den här snubben. Orsaken till eländet måhända? 


Det segrande laget från A-gården

C-gården hade "Camping" som tema och de gjorde det riktigt bra.


K-gården har "Kondition"

Jättebra G-gården! "Glitter & glamour" räckte till en meriterande tredjeplats.


Lång väntan på resultatet, även för djävlar ut temat "Himmel & helvete"

Karnevalen börjar vid bananen och går sedan runt i området, över till "nya området", upp en sväng över Brunnshög och sedan tillbaka till bananen. Där samlas alla gårdarna och väntar med spänning på att resultatet ska förkunnas av Bananrepublikens ledare. I år blev det en extra lång väntan eftersom det var svårt att välja segrare bland så många bra och roliga utföranden.

Riktigt bra var för övrigt också N-gårdens "N-våldshärskare" men de hamnade ändå utanför pallplats trots att självaste Djingis Khan gick med i karnevalståget. Dessutom skymtade både Kadaffi och Napoleon förbi om jag inte såg helt fel. 

Bananfesten pågår hela dagen idag också, sedan dröjer det två år till nästa gång.

Väntan. Vem vinner? Pride? Glitter & glamour?

...och segern går till... ("konstpaus") ...A-gården!!!!!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar