Café Naserian och Alnarps Bokhandel har upphört men lever kvar i våra hjärtan

Viss kurslitteratur kan ändå köpas. Titta under fliken Sidor om böcker i högerkolumnen




tisdag 21 juni 2011

På jakt efter paradiset

Annika Svensson och Madeleine Gross Liljenberg, Lark 07, blev världens sista kunder i bokhandeln

Så är äntligen epoken över. Alnarps Bokhandel slog upp portarna med puka och trumpeter den 18 januari 2006 och levde i välgång och fröjd i några år innan försäljningen av böcker så sakteliga började att avta. Nu är det alltså över. Igår var sista dagen som butiken hölls öppen och många passade på att göra sina sista inköp av trädgårdsböcker och annat läsvärt. Någon regelrätt anstormning blev det dock aldrig, även om det var kunder i bokhandeln mest hela tiden.

Judy och jag hade bestämt att bokhandelns allra sista kund skulle få välja en bok gratis för att sedan visa upp här på bloggen. Det höll på att bli Allan Gunnarsson, men när han tog farväl höll sig två studenter på fjärde året på Landskapsarkitektprogrammet envist kvar i butiken. Jag kunde inte skilja dem åt, så de fick välja var sin bok.   

Annika Svensson roffade lite stressigt och panikartat åt sig den nyutkomna Grönsakslandet, men besinnade sig senare och bytte till På jakt efter paradiset av Penelope Hobhouse.

Madeleine Gross Liljenström tog det aningen lugnare och fastnade direkt för På jakt efter paradiset med undertiteln bland världens mest fantastiska trädgårdar. Det är det jag ska göra nu - leta efter paradiset!

Tack alla kära kunder för åren som gått och besöken vi fått! Det har varit väldigt roligt, lärorikt och oerhört givande på alla sätt. Nja, inte ekonomiskt förstås, men vad sjutton det är ju ända bara något världsligt. Men nu är det skönt att det hela är över. Nu kommer jag att få mer tid över för planteringar, kurser och annat som är både roligt och inkomstbringande. Bra vad?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar