Café Naserian och Alnarps Bokhandel har upphört men lever kvar i våra hjärtan

Viss kurslitteratur kan ändå köpas. Titta under fliken Sidor om böcker i högerkolumnen




tisdag 28 april 2009

Veckans bok


Titel: Rensa trädgården från kirskål, kvickrot, maskrosor, tistlar och annat ogräs
Författare: Susanna Hultin & Gunnel Carlsson
Förlag: Semic
Utgivningsår: 2009
ISBN: 978-91-552-5435-3


Våren är tillväxtens tid. Dessvärre är det inte bara det man tycker om som växer nu, de hopplösa ogräsen kommer starkt de med. Passa på att rycka upp fröogräsen snabbt innan de hinner fröså sig så är mycket vunnet. Denna veckas bok handlar om just ogräs, är nyutgiven och författad av hortonom Susanna Hultin, känd från tv och tidningar och trädgårdsprofilen och programledaren Gunnel Carlsson medverkar och bjuder på gröna tankar. Alla bilder är tagna av Görgen Persson. Boken är informativ och lättläst, perfekt att ta med sig ut i trädgården.
/Elsa

Ps. Vi vill också passa på att tipsa om två andra ogräsböcker, "Ogräs - känn igen och ta bort" av Gunnel Ginsburg (Prisma, 2009) samt klassikern "Ogräs på åker och i trädgård" av Bengt Weidow (Natur & Kultur, 2000). Kom in i butiken och bestäm själv vilken du gillar bäst! Ds.



2 kommentarer:

  1. Skulle sökert ha nytta av alla tre!!! ;-) Noterar titlarna! Tack för tipsen!

    SvaraRadera
  2. Själv har jag en ogräsåker som jag kör över med gräsklipparen. Fungerar mycket bra - på håll ser det ut som gräsmatta. Och spridningen hålls tillbaka, men jag vet, någongång måste jag börja gräva...
    Eva

    SvaraRadera