Café Naserian och Alnarps Bokhandel har upphört men lever kvar i våra hjärtan

Viss kurslitteratur kan ändå köpas. Titta under fliken Sidor om böcker i högerkolumnen




tisdag 21 april 2009

Veckans bok



Titel: Kolonikärlek – rapport från en dröm som lever
Författare: Ingrid Sommar
Foto: Miriam Preis
Förlag: Roos & Tegnér
Utgivningsår: 2009
ISBN: 978-91-86047-06-1

Veckans fantastiska bok handlar om koloniträdgårdar. Under ett år har journalisten Ingrid Sommar och fotografen Miriam Preis rest runt och observerat kolonilotter i Sverige. Bokens kapitel är utformade efter månad och här finns både beskrivningar av möten med människor, fantastiska trädgårdar, uppfinningsrika lösningar, historier om smått och stort, praktiska råd och mycket annat. Kolonistpraktikan skriven av Carin Harvenfeldt är en fin början på varje kapitel med tips och uppmaningar på vad det är dags att göra ute i sin trädgård just nu.

Både inledning och efterord i verket har ett tydligt ekologiskt hållbart tema och tar upp frågor som hur pass viktiga odlarna är i våra städer och hur vi kan leva mer eko-centriskt. Kanske är det de urbana odlingarna som kommer rädda vår framtid?

Den här boken är också lite extra spännande för oss i Alnarp eftersom den även om den handlar om alla kolonilotter överallt är ganska så förlagd till Malmö, och det är ju bara 10 minuter bort!

Kom ut i bokhandeln och bläddra i den, titta på de fina bilderna och låt dig inspireras!
/Elsa


Ps. Ett annat tips som inte är bokrelaterat är att passa på att besöka alla fina koloniträdgårdar som finns i våra städer, själv tänker jag tillbringa kommande söndag ute i Holma koloniområde i Malmö. Ds.

3 kommentarer:

  1. Ja den har jag sett. Mysig bok. Har ni någon bok om blåsippor/hepatica? (Fått frågan från en bloggvän.)
    Eva

    SvaraRadera
  2. Fin bok - den hamnar på min långa lista av böcker som måste kollas upp när jag kommer till Sverige! Ha det så bra! Ingrid

    SvaraRadera
  3. Koloniträdgårdar är ett härligt "ämne" att läsa om & njuta bilder av. Lägger till det boktipset på min lista!;-)

    SvaraRadera