Café Naserian och Alnarps Bokhandel har upphört men lever kvar i våra hjärtan

Viss kurslitteratur kan ändå köpas. Titta under fliken Sidor om böcker i högerkolumnen




onsdag 8 april 2009

Långväga gäster och ett boktips


Vilka har rest längst? Bananplantorna, Jonas Bengtsson eller studentföräldrarna från Umeå? Vi har i varje fall haft många trevliga besök i Alnarps bokhandel och Café Naserian. För att börja med exemplaren av Musa basjoo som livar upp glasverandan: de kom tillsammans med Jonas Bengtsson från Djupadals plantskola i Säve, norr om Göteborg. Peter G. har en del med honom att göra inför planteringen på torget i Trosa. Naturligtvis flyttar de med ut i det fria när vi startar uteserveringen på gräsmattan (plantorna, Peter får ni naturligtvis se då och då men Jonas är annorstädes).
Och är ni intresserade av mer än rara perenner är Odla exotiskt i din trädgård av Ludvig Johansson en ovärderlig tillgång. Kapitlen om klimat och härdighet är de bästa i sitt slag på svenska. Där finns en fyllig förteckning och många vackra bilder och odlingsråd. Författaren, en kunnig och osläcklig entusiast. Lycka till!
Så var det de trevliga umeföräldrarna som kört hela vägen till Alnarp för att hälsa på sin studerande son. De visste besked om vintern: den slutar för tillfället i Gävle.
Anneli

1 kommentar:

  1. Aha! Är den i höjd med Gävle nu... vintern?! Intressant att höra!
    Kul också med så långväga besökare!
    Måste vara spännande med exotiska växter.... för den som har tid & möjlighet att vårda dem väl. Särskilt fådda så....;-)
    Ser att ni länkat till vår hemsida... Den med våra växtlistor & trädgårds-"presentation"... Hm... Nå... inte min "blog" ...- som är: http://ninahsblog.blogspot.com... Men kanske hemsidorna är mer intressanta... för er? Och måhända även för andra växtintresserade?!?!;-)

    SvaraRadera