Café Naserian och Alnarps Bokhandel har upphört men lever kvar i våra hjärtan

Viss kurslitteratur kan ändå köpas. Titta under fliken Sidor om böcker i högerkolumnen




måndag 10 maj 2010

Upplev Lundaland och sedan Laholm

Blomma åt dussinet gudar

Idag efter handledningen i Alnarp åkte jag till Laholm för att fortsätta planeringen med utformningen av Tivoliparken - Laholms vackra stadspark. Det lutar åt att vi i höst kommer att satsa på att anlägga belysningsstråk längs gång- och cykelvägar och att anlägga "vårbacken" - en stor yta under glesa, äldre bokar där mängder av allsköns vårlökar och andra tidiga perenner ska skapa en fantastisk blommande vårmatta.

Fortfarande kyligt vårväder. Ännu har blomningen inte riktigt satt igång i parkens woodland, men krypfloxen börjar resa sig upp på knä, spetsmössorna lyfter i luften och de undersköna tolvgudablommorna utvecklas som vore de nyskapade. Snart, snart, om två-tre veckor eller så är ett återbesök här ett måste.

Men först ska vi uppleva Lundaland har det sagts. Nu till helgen är det dags att turista på hemmaplan och vi slår upp portarna för alla fikasugna och kunskaps- eller inspirationstörstande lundalandsbor. Torsdag, fredag, lördag och söndag håller vi öppet från tio till tre. Kom och upplev vår del av Lundaland!

Idag började också Sandra i caféet. Välkommen i gänget! Närmare presentation kommer efter helgerna.
/Peter

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar