Café Naserian och Alnarps Bokhandel har upphört men lever kvar i våra hjärtan

Viss kurslitteratur kan ändå köpas. Titta under fliken Sidor om böcker i högerkolumnen




lördag 10 mars 2012

Till barkens lov


Det finns böcker och så finns det böcker. Till den senare kategorin måste jag absolut räkna två nya tillskott i bokhyllan i mitt arbetsrum på slottet. Det första nyförvärvet är ett riktigt praktverk om trädens vackra bark där både blyga och orädda modeller från hela världen visar upp sig i de mest utstuderade dräkter som man kan föreställa sig.

Boken heter Bark: An Intimate Look at the World's Trees och är tillsnidad av den franske fotografen Cèdric Pollet. På hans hemsida finns ett galleri av stammar uppdelade efter färg med kategorier som shades of white, shades of green and shades of red. Gå dit och vandra mellan trädstammarna en stund. Det är värt all möda i världen att ta en liten trädpromenad där.

Kolla också in vilka som går på bark walken här nedanför så förstår du säkert varför jag inte ville hålla detta bara för mig själv. Det här är en bok att njuta av i varje sidvändning. Makalöst vacker!


Fin näver minsann

Ceiba speciosa

Eucalyptus deglupta



Den andra boken är minst lika vacker men på ett mycket mer subtilt och försynt sätt. Seeing Trees med undertitel Discover the Extraordinary Secrets of Everyday Trees av Nancy Ross Hugo och Robert Llewellyn handlar om att upptäcka all fördold skönhet som bara väntar på att bli hittad och få lite uppskattning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar