Café Naserian och Alnarps Bokhandel har upphört men lever kvar i våra hjärtan

Viss kurslitteratur kan ändå köpas. Titta under fliken Sidor om böcker i högerkolumnen




måndag 3 januari 2011

Te från fält till kopp

Kenyanskt te är verkligen värt att leta efter. Det tillhör de bästa kvaliteterna i världen och smaken är omisskännlig, stark och smakrik, aromatisk och laddad.  De flesta teodlingarna ligger i Kenyas bergstrakter och vid foten av Mount Kenya besökte vi en av alla dessa plantager.

Vi börjar ute bland teplantorna.


Mount Kenyas sluttningar har ett utmärkt lagom svalt klimat för teodling.

Det är bara de två översta bladen som skördas.


Dags för avlastning i tefabriken.

Tesäckarna töms på ett löpande band som transporterar bladen in till maskinen som finfördelar dem.


De finhackade bladen går nu upp i fermenteringsanläggningen.


Grönt te blir svart.

Fermenteringen tar bara drygt en timme.

Teet sorteras i olika fraktioner.

En av de finare fraktionerna.

Färdigt att leverera.

Fyra olika tefraktioner - fyra olika nyanser av brunt.

Färdigt för provsmakning.

Sluuuuurp!

Nu återstår bara att sälja teet. Och att smutta lite.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar