Café Naserian och Alnarps Bokhandel har upphört men lever kvar i våra hjärtan

Viss kurslitteratur kan ändå köpas. Titta under fliken Sidor om böcker i högerkolumnen




fredag 4 februari 2011

Så gör man chapati


Chapati - en bild som jag lånat av bloggen matporr, http://matporr.wordpress.com/

Chapati hör till det kenyanska kökets viktigaste beståndsdelar. Dessutom är det ett bröd som är väldigt lätt att tillreda. Att det bara behövs tre ingredienser gör ju också att det platsar perfekt på den här bloggen. Här kanske jag måste erinra läsaren om tre-regeln som jag berättade om här i augusti förra året.

Allt du behöver är mjöl, vatten och salt. Enklare än så kan det knappast bli. Sedan är det bara att röra ihop ingredienserna och så är du igång. Om du vill ha ett mer precist recept så får du leta någon annanstans, till exempel på tasteline.

Degen rullas till små runda bollar

Därefter kavlas degbollarna ut till tunna skivor

Sedan steks brödet i olja i en het panna 

Serverat!

Mormor visar barnbarnen hur man äter chapati

Efter chapatin är det dags för Amani att jaga tuppen igen, eller var det tvärt om?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar