Café Naserian och Alnarps Bokhandel har upphört men lever kvar i våra hjärtan

Viss kurslitteratur kan ändå köpas. Titta under fliken Sidor om böcker i högerkolumnen




fredag 27 november 2009

Julen har flyttat in!

Eftersom bokhandeln och caféet ännu inte har öppet på helgerna så har vi firat första advent idag istället för på söndag. I flera dagar har vi förberett oss för att välkomna julen. Istället för att beskriva så mycket i ord tänkte jag visa er lite bilder:

Ja, ni ser rätt - vi har börjat servera glögg på Café Naserian.

Lussekatterna har precis kommit ur ugnen.

Julgodis och pepparkaksmuffins med lingonglasyr finns också på plats. Vi kommer baka goda och spännande jul-inspirerade kakor i 3 veckor framöver.

Glasverandan i adventsstjärnans ljus.


Första ljuset brinner och tomten har tappat klappar i vår skorsten. Bredvid ljusstaken och amaryllisen ser du några av våra vinter-inspirerade böcker.

Till och med våran egyptiska staty känner av julkänslan.

Varmt välkomna hit och dela julstämningen med oss.

/Elsa


onsdag 11 november 2009

Veckans bok

Efter några veckors uppehåll är veckans bok tillbaka! Vi börjar återigen med recensioner av intressanta böcker, kanske inte varje vecka men så ofta som vi har tid. Denna vecka har vår kära prao-elev Jennifer läst och skrivit om Eva Lindströms bok "I skogen".

Mycket nöje!
/Elsa
Titel: I skogen
Författare: Eva Lindström
Utgivare: Alfabeta
ISBN: 978-91-501-0937-5
Utgivningsår: 2007






.
I takt med att julen kommer närmare och närmare börjar man känna sig en aning stressad om man inte kommit på vad man ska ge bort i julklapp. Varför inte ge bort en bok? Speciellt nu när vintern smyger sig på är det ju så mysigt att krypa upp i fåtöljen med en kopp varm glögg och en bra bok. Eller varför inte läsa för sina barn?

Denna vecka har jag läst en bok som heter I skogen. Boken är skriven av Eva Lindström och handlar om de fyra årstiderna. Hur sommar höst vinter och vår kommer och går. Oavsett om man är gammal eller ung är det alltid trevligt och bra att höra eller läsa om djur och natur för att förstå årets lopp. Dessutom är det super bra för givarens del efter som att om man har tur kanske man själv kan få njuta lite utav boken.

Detta är i min mening en helt perfekt julklapp till dina eller någon i släktens minstingar.
/Jennifer
Ps. Fler böcker av Eva: Limpan är sugen, Jag gillar Stig, Min vän Lage, Vid bergets långa breda fot, Vilma och Mona spanar och smyger, Jag rymmer! och Sonja, Boris och tjuven. Ds.

tisdag 10 november 2009

Ulla och Jennifer

Den här veckan har jag den stora äran att presentera vår nyaste medarbetare, Ulla, som är hos oss några timmar om dagen. Ulla kommer ni snart att lära känna bättre här genom bloggen.

Ulla i bokhandeln med favoritkoppen i högsta hugg.

Vidare har vi också en prao-elev denna veckan. Hon heter Jennifer och idag har det bakats kanelbullar i mängd. Jennifer får ni också följa mer under veckan som kommer.

Jennifer in action.

Elsa och Jennifer bakar kanelbullar.

Det färdiga resultatet!

Varmt välkomna in och hälsa på oss i bokhandeln!
/Elsa

fredag 6 november 2009

Fredagsfika

Lämna höstrusket och kom in och värm dig på Café Naserian. Här lyser ljusen, filtarna är framlagda på glasverandan, tevattnet är alltid varmt, kaffet är alltid nybryggt och Elsa och Karin blir bara bättre och bättre på att baka.

Idag finns nyheten mangokaka med vaniljgrädde och vi lanserar även våra hemmagjorda flap-jacks, en äkta energikaka - precis vad som behövs nu i november.

Så vad väntar du på? Kom ut och mys med oss.
Varmt välkommen!