Café Naserian och Alnarps Bokhandel har upphört men lever kvar i våra hjärtan

Viss kurslitteratur kan ändå köpas. Titta under fliken Sidor om böcker i högerkolumnen




torsdag 4 juni 2009


Titel: Sparris – sanningar & myter, odling & recept
Författare: Karin von Schenck (Recept: Norbert Lang)
Förlag: Infobooks
Utgivningsår: 2009
ISBN: 978-917003277-6
.
.
Få grönsaker har ett sådant lyxigt skimmer över sig som sparrisen, denna vårens delikatess. Veckans boktips är författat av Karin von Schenck – välkänd journalist och författare som sadlade om till sparrisodlare på Österlen. I den här boken finner du allt som är värt att veta om sparris från hur den odlas till myterna och legenderna om den. Här finns kapitel som; ”Sparrisens historia”, ”Sparris som hälsokälla” och ”Sparris i konsten” bland många fler. Det sista kapitlet i boken (ett långt sådant) är skrivet av stjärnkrögaren Norbert Lang och innehåller en lång rad av fantastiska sparris-recept, eller vad sägs om en sparristårta med ramslök till middag? Och kanske avsluta med sparrisglass med jordgubbs- och rabarbergelé?

Kom in och titta och passa på att njut av sparrisen fram till midsommar! (Sen måste man nämligen låta plantorna växa till sig till nästa år).
/Elsa

2 kommentarer:

  1. Jag har funderat så många gånger på att börja att odla sparris. Kanske får skaffa boken då så jag får mer "kött på benen"?!;-)

    SvaraRadera
  2. Ja, gör som så! Se till att peta ner några plantor på direkten, sparris är en riktigt tålamodskrävande gröda. Först fjärde året kan man skörda (man kan provsmaka lite 3 året) och då enbart fram till midsommar för att sen låta plantorna växa till sig till nästa år. Men det är väl värt väntan...
    /Elsa

    SvaraRadera