Sassafras albidum
Sassafras albidum är en stor buske eller ett litet träd som växer i buskskiktet i skogarna i östra Nordamerika. Det är alltid lätt att känna igen genom utseendet på bladen som kan vara olobade, tvålobade eller trelobade på samma gång och på samma gren. Läs mer om Sassafras från sidan där bilden ovan är tagen från, the Carrboro Citizen.
Nu såg jag i högerlisten på min blogg "utan stängsel" ett inlägg från bloggen "the 3 Foragers" som jag följer, att man kan göra öl på rötterna av Sassafras. Den kunskpen tyckte jag kunde vara värt att dela med sig av så här kommer det oöversatta, äkta receptet och en länk till sidan. Det här skulle ju egentligen vara en blogg utan recept, men jag gör här ett undantag för ölens och vetenskapens skull.
Rötterna innehåller safrol som är en eterisk olja som i höga doser kanske kan ge leverskador, bara så du vet innan du gräver upp alla dina Sassafrasrötter i trädgården.
Sassafrasöl!
Sassafras Root Beer
makes about 4- 1 quart bottles
1/4 lb. fresh sassafras root
1 gallon water
22 oz. sugar
1/2 oz fresh or frozen spicebush berries (optional)
2 tsp. lime juice
0.2 oz. beer yeast
4 tsp. raw turbinado sugar
1.Boil the fresh sassafras roots with the water for 20 minutes. Remove from heat and add the sugar, spicebush berries, and lime juice. Allow the mixture to cool to 90°F.
2. Remove a cup of the lukewarm water and sprinkle the yeast over the top, allowing it to dissolve and become a bit foamy. Pour the yeast mixture and the remaining decoction into a 1 gallon glass jar fitted with an airlock. Ferment for 3 days.
3. Strain the roots and berries from the beer. To the bottom of each sanitized bottle, add one tsp. of raw turbinado sugar. Pour in 4 c. of the beer, and close the hinge-lock top.
4. Refrigerate the bottles, checking for fizz in about 5 days. You may have to release some fizz if you store it for more than 2 weeks. Serve chilled.
Bilder från the Carboo Citizen och the 3 Foragers
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar