Här serverades skånskt rödvin från Hällåkra vingård norr om Anderslöv och här tillreddes skånsk tapas från Norregård i Falsterbo, mitt framför ögonen på besökarna.
Efter att ha sett den ena nöjda matgästen efter den andra äntra montern, belåtet smacka, vifta med gomseglen och trivsamt smutta på vinet för att sedan nöjda kliva ut i det uppslukande vimlet av mässbesökare igen, beslöt jag mig för att själv prova på dessa aptitretande läckerheter.
Det visade sig då att alla smårätterna innehöll mjölkprodukter, alltså smör eller grädde. Eftersom jag inte äter slika varor fick jag moloket lunka iväg igen med gomsegeltappen slakt hängande mellan tonsillerna.
Nog är det uselt dåligt att kockar och mattillredare inte kommit längre än så. Vi skriver nu 2011 och fortfarande används grädde och smör i maten! Det tycks inte finnas mycket av hälsotänkande i restaurangbranschen ännu, med några få undantag.
Det är först när man inser att maten kan och ska vara både god och välgörande för kropp och sinne som den sedan länge förebådade matrevolutionen även intar restauranger och tapasbarer. Tills dess får vi väl fortsätta att laga vår egen mat. Då blir det både godare och nyttigare. Och dessutom roligare. Så varför klaga?
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar