Titel: Sparris – sanningar & myter, odling & recept
Författare: Karin von Schenck (Recept: Norbert Lang)
Förlag: Infobooks
Utgivningsår: 2009
ISBN: 978-917003277-6
Författare: Karin von Schenck (Recept: Norbert Lang)
Förlag: Infobooks
Utgivningsår: 2009
ISBN: 978-917003277-6
.
.
Få grönsaker har ett sådant lyxigt skimmer över sig som sparrisen, denna vårens delikatess. Veckans boktips är författat av Karin von Schenck – välkänd journalist och författare som sadlade om till sparrisodlare på Österlen. I den här boken finner du allt som är värt att veta om sparris från hur den odlas till myterna och legenderna om den. Här finns kapitel som; ”Sparrisens historia”, ”Sparris som hälsokälla” och ”Sparris i konsten” bland många fler. Det sista kapitlet i boken (ett långt sådant) är skrivet av stjärnkrögaren Norbert Lang och innehåller en lång rad av fantastiska sparris-recept, eller vad sägs om en sparristårta med ramslök till middag? Och kanske avsluta med sparrisglass med jordgubbs- och rabarbergelé?
Kom in och titta och passa på att njut av sparrisen fram till midsommar! (Sen måste man nämligen låta plantorna växa till sig till nästa år).
/Elsa
Kom in och titta och passa på att njut av sparrisen fram till midsommar! (Sen måste man nämligen låta plantorna växa till sig till nästa år).
/Elsa
Jag har funderat så många gånger på att börja att odla sparris. Kanske får skaffa boken då så jag får mer "kött på benen"?!;-)
SvaraRaderaJa, gör som så! Se till att peta ner några plantor på direkten, sparris är en riktigt tålamodskrävande gröda. Först fjärde året kan man skörda (man kan provsmaka lite 3 året) och då enbart fram till midsommar för att sen låta plantorna växa till sig till nästa år. Men det är väl värt väntan...
SvaraRadera/Elsa