Café Naserian och Alnarps Bokhandel har upphört men lever kvar i våra hjärtan

Viss kurslitteratur kan ändå köpas. Titta under fliken Sidor om böcker i högerkolumnen




måndag 26 september 2011

Halvtrefika i Vita Huset

Anne Carlsvi förbereder sitt anförande om Friends of Shangilia

Igår var det halvtrefika i Vita Huset här på vår bostadsrättsförening Djingis Khan i Lund. Först serverades det fika och därefter berättade eldsjälen Anne Carlsvi om samarbetet med Shangilia, barnhemmet i Nairobi i Kenya.

Anne förklarade hur du och jag kan hjälpa gatubarnen i Nairobi. Det finns olika sätt, sa hon. Man kan sälja lägenheten och bo i bilen eller äta mer gröt. Eller kanske sälja bilen och bo kvar i lägenheten. Men betydligt enklare är det att gå med i Friends of Shangilia. Viktigast av allt är att GE! Lite eller mycket eller något mitt i mellan. Så nu tycker jag ska du gå med i föreningen och skänka något.


Halvtrefika varannan söndag i vita huset

Friends of Shangilia

Männen ska hoppa med en käpp i handen

Amani och Sally är också med i dansen

Sedan var det dags för Judy Kamemba Gaunitz att lära ut masaidans. Fem män och fem kvinnor ställdes upp på golvet i stora salen och alla lyssnade noga när Judy berättade och visade hur man skulle röra sig. Det var inte så svårt. Männen hoppade ju mest upp och ner med en käpp i handen, ju högre desto bättre, medan kvinnorna rörde sig rytmiskt, växelvis mot och från de hoppande männen. Alla var duktiga!

Dagen avslutades med att Lill Siroiney berättade om Montessori Training Center för flickor i Tanzania. Sedan gick vi alla ut till det sommarlika septembervädret igen, tillbaka till välfärden.



Hembakat till förmån för barnen på Afrikas horn.