Café Naserian och Alnarps Bokhandel har upphört men lever kvar i våra hjärtan

Viss kurslitteratur kan ändå köpas. Titta under fliken Sidor om böcker i högerkolumnen




måndag 31 maj 2010

Lagerrensningen fortsätter!

Nu är det 30% rabatt på alla våra böcker (ej bakom disk) och här kommer en liten bildkavalkad på några av titlarna, som endast är ett litet axplock på vad som finns ute på hyllorna! Kom gärna in och kika, för här finns förmodligen något för alla!







Varmt välkommen! /Ulrika

söndag 30 maj 2010

Skolavslutning och sommarinköp

Nu är Alnarpsdagen till ända. Det var inte alls lika många som hittade hit i år jämförd med förra året, något som väl delvis kan skyllas det betydligt svalare vädret. Många var dessutom besvikna över att det knappast var någon försäljning av växter i Alnarp i år. Fast hos oss försvann förstås kyldiskens ekologiska läckerheter i rasande fart ändå.

Den här veckan slutar terminen för universitetets elever och det firar vi med 30 % i rabatt på alla böcker (utom nyheter och viss kurslitteratur). Så kom och införskaffa lite sommarlektyr. Och lyss en liten stund till kanariefåglarnas delikata sångstrofer. Paret i den lilla utevoljären tillhör rasen Fife Fancy som kommer från trakterna vid gränsen mellan England och Skottland.

Trevlig sommar önskar Peter

fredag 28 maj 2010

Alnarpsdagen

På söndag är det Alnarpsdagen och vi har öppet såklart, mellan 10-16! Passa på att kom hit, ta en mysig promenad i Alnarpsparken, få lite trädgårdstips och råd och sedan avsluta med en fika hos oss. Varför inte testa de somrigt syrliga rabarbermuffinsen?

Önskar Er en skön och trevlig helg! /Ulrika

torsdag 27 maj 2010

Ny medarbetare


Välkommen in till oss och unna dig en fika på vår uteservering i det underbara solskenet! Det bakas som alltid för fullt i vårt kök och idag blir det somrigt smarriga rabarbermuffins, morotskaka och även vår fantatsiskt kladdiga chokladkaka. Förutom god fika, så fortsätter vår boklagerrensning, vilket innebär att ni har 25% rabatt på våra böcker om ni köper fika för minst 25 kr. Boksortimentet är stort, så det finns nog en bok för alla!

Hos oss har även Sandra börjat jobba. En glad tjej som har stora trädgårdskunskaper och som kan ge råd och tips om ni har funderingar kring växter och trädgård. Här ser hon till att dagens mackor blir gjorda, en smarrig macka med brieost och salami är en av några i vårt utbud.

Dessa underbara tulpaner står så fint på min väg genom Alnarp till jobbet på morgonen. Så vackert det är nu när allt börjar blomma och grönska riktigt ordentligt!

Som alltid, varmt välkommen hit! /Ulrika

måndag 24 maj 2010

Sommar på väg?

Då var det åter en ny vecka och vi hoppas på strålande väder! Helgen har visat prov på sommarvärme och vi håller tummarna att den vill fortsätta så uteserveringen kan få användas.
Med ny vecka bakas det som vanligt i köket. Idag har det bakats Karins kladdiga chokladkaka, som är fantastiskt god, och chokladbollar. Kom hit och ta en fika!
I vårt café har vi även fått en ny medarbetare som heter Sandra och lite senare i veckan kommer vi att presentera henne på vår blogg.


Helgen väckte sommarkänslorna och det gör körsbärsträens blommor också. För när de blommar är det snart sommarlov!

Väl mött i vårt café! /Ulrika

torsdag 20 maj 2010

Fika i det gröna!

När man minst anar så tittar solen fram och då kan man njuta en fika hos oss ute i trädgården. Buskar och träd börjar grönska och det blir en mysig liten grön oas. Fast emellanåt dyker mörka moln upp och då finns vår glasveranda nära till hands ifall en droppe eller mer av regn passerar förbi.





Varmt välkommen!
Ulrika

tisdag 18 maj 2010

Ny macka!


Ett nytt tillskott i vårt utbud av ciabattas har dykt upp i cafékylen. Det är brieost och salami med sallad, groddar och lite smör. Kom gärna hit och testa den till lunchen!

Varmt välkomna!

Ulrika

söndag 16 maj 2010

Lundaland en hänryckt dag i maj

Massor av olika ekologiska sorters te och gott ekologiskt, mörkrostat kaffe att fylla i kopp och mugg


I Café Naserian är det djuren som håller tiden. En liten lathund: rytande lejon = klockan är tolv, vrålande gorilla = tydligt tecken på klockan ett, bölande dromedar = nu är hon tre. Kluckande pingvin = dags att gå hem, klockan är fem. Klockorna finns också till salu i butiken.

Jo, det är faktiskt alldeles sant. Hela 25 % i rabatt på fantastiska trädgårdsböcker och mycket annan!

AFRICANA-borden är fyllda med konsthantverk från bland annat Kenya. Här finns också kenyanska, ekologiska och rättvisemärkta örtteer, giraffbakformar, korgar och små trädskedar.

Även rea-borden erbjuder 25 % på de redan nedsatta priserna. Här finns fynd att göra. Upplev Lundaland!

fredag 14 maj 2010

Upplev Lundaland

Nu har vi extraöppet för alla lundalandsbor! Ulrika bakar för fullt i köket, Judy fixar i caféet, Anders står i kassan och Amani pratar med alla kunder. Välkommen till Upplev Lundaland i Café Naserian! Öppet idag 10-15, och samma tider på lördag och söndag.

torsdag 13 maj 2010

Mobackes - ett dynamiskt Garden Center


Sakta, åtskilligt försenat glider x2000 fram över slätterna kring Norrköping. Tankarna håller sig kvar i Bollnäs och Mobackes imponerande växtparadis. Igår kväll höll jag ett föredrag om mitt sätt att tänka trädgårdsdesign där och idag har jag hjälpt till som säljare och rådgivare i växtbutiken. Mobackes måste tveklöst vara ett av landets bästa Garden Center - nej, att kalla det ett Garden Center är inte riktigt rättvisande, det är så mycket mer! Här finns som hyresgäster den utmärkta trädgårdsrestaurangen Lilla K, zoobutiken Maja & Pluto och så en avdelning som säljer trädgårdsmaskiner. Ett smart och vinnande koncept.
Växtsortimentet är verkligen imponerande inte bara med norrländska mått mätt. Men Lars Mobacke slår sig inte för bröstet och mallar sig trots detta. Han frågar istället ödmjukt om min ärliga syn på hans skapelse. Därför att han vill bli ännu bättre, inte bara gotta sig i det han redan uppnått. Så uppträder en stor företagare!

Imorgon - efter en taxitur till Sturup för att hämta bilen - är det Upplev Lundaland som gäller för vårt lilla café och vår bokshop. Jag hoppas på bra väder och att många lundalandsupplevare hittar till oss. Kanske även du?
/Peter

måndag 10 maj 2010

Upplev Lundaland och sedan Laholm

Blomma åt dussinet gudar

Idag efter handledningen i Alnarp åkte jag till Laholm för att fortsätta planeringen med utformningen av Tivoliparken - Laholms vackra stadspark. Det lutar åt att vi i höst kommer att satsa på att anlägga belysningsstråk längs gång- och cykelvägar och att anlägga "vårbacken" - en stor yta under glesa, äldre bokar där mängder av allsköns vårlökar och andra tidiga perenner ska skapa en fantastisk blommande vårmatta.

Fortfarande kyligt vårväder. Ännu har blomningen inte riktigt satt igång i parkens woodland, men krypfloxen börjar resa sig upp på knä, spetsmössorna lyfter i luften och de undersköna tolvgudablommorna utvecklas som vore de nyskapade. Snart, snart, om två-tre veckor eller så är ett återbesök här ett måste.

Men först ska vi uppleva Lundaland har det sagts. Nu till helgen är det dags att turista på hemmaplan och vi slår upp portarna för alla fikasugna och kunskaps- eller inspirationstörstande lundalandsbor. Torsdag, fredag, lördag och söndag håller vi öppet från tio till tre. Kom och upplev vår del av Lundaland!

Idag började också Sandra i caféet. Välkommen i gänget! Närmare presentation kommer efter helgerna.
/Peter

söndag 9 maj 2010

Välj kopp efter personlighet och humör


I Café Naserian är alla muggar olika och många har afrikanska motiv. Välj te- eller kaffekopp efter humör, lust eller personlighet. Men många kunder har sina favoritmuggar, så de finaste kan redan vara upptagen eller i disken.

Under veckan som gått har Judy, Marluce och Amani rullat chokladbollar och bakat saftig morotskaka, kladdig chokladkladdkaka, underbar nötpaj och Judys specialitet mumsiga russincookies. Så kom hit och smaka, gläds och sjung!
/Peter


Massor med spännande gröna böcker


Nu är det vårfest i Alnarp! Parken står i full blom och vi firar med 25 % på alla böcker när du inhandlar ekologisk fika för 25 kronor eller mer.
Vi deltar i Upplev Lundland och har extraöppet hela Kristi himmelsfärdshelgen torsdag-söndag 13-16 maj, klockan 10-15. Missa inte det! Upplev Alnarpsparken - upplev Lundaland!
/Peter

torsdag 6 maj 2010

Varför vänder vinden våren?


Vart tog du vägen väna senvår? Vintervind, vänligen släpp greppet. Nu!
/PG


onsdag 5 maj 2010

Amani helt slut efter jobbet

Marluce och Judy är fullt sysselsatta vid kassan

Amani pustar ut efter dagens arbete


tisdag 4 maj 2010

Från Kenya och Brasilien

Amani i farten i med bakbestyr

Marluce serverar hembakat och ekologiskt
Den här veckan när Ulrika lapar sol på Kreta och Elsa är på väg till nya jobbet på Öland är det Judy och Marluce som håller ställningarna i butiken. Till hjälp - eller möjligen stjälp - har de caféets minsting, Amani.
Nu är det ett gyllene tillfälle att damma av gamla språkkunskaper! Marluce talar flytande portugisiska med pikant brasiliansk brytning och Judy behärskar vid sidan av engelska även swahili och kisii. Prova annars med svenska - till och med Amani kan säga både hej, gagagaga och dadadada.
/Peter

söndag 2 maj 2010

April blir till maj

Amani firar senvår
Helgen mellan mellanvår och senvår är äntligen här och vi har hållit extraöppet i café och bokhandel. Och visst har årstidsväxlingen märkts.

Igår - en typisk mellanvårdag - var det blåsigt, ja riktigt mellanvårkallt och alla gäster kurade på glasverandan eller ännu längre in i caféet.

Idag - årets första senvårdag - smeker solen så mycket hetare, vinden hejdar sig i senvårgrönskan och självaste sommaren känns inte längre lika avlägset ouppnåelig. Uteserveringen har också mycket riktigt varit cafégästernas första val - precis som det anstår en äkta tidig senvårdag.

Kyldiskens läckerheter har försvunnit i rasande senvårtakt - den populära nötpajen är slut, morotskakan finito, mumsiga chokladkakan uppmumsad, chokladbollarna borta och kanelbullarna starkt decimerade.

Men ändå, välkommen imorgon till vårens första senvårvecka - nytt vårbak är på gång!
/Peter