Café Naserian och Alnarps Bokhandel har upphört men lever kvar i våra hjärtan

Viss kurslitteratur kan ändå köpas. Titta under fliken Sidor om böcker i högerkolumnen




fredag 30 april 2010

Tack och hejdå!

Idag jobbar jag min sista dag här så jag vill passa på att genom bloggen tacka alla besökare under det senaste 1,5 året för en trevlig tid! Jag är i grunden trädgårdsmästare och kommer nu i maj att återgå till mitt nygamla jobb på Capellagården på Öland och kommer framöver att dela min tid mellan Malmö och Öland.

Ha det fint och fortsätt komma ut och njuta i bokhandeln och caféet! (Jag har skrivit ner mina recept till Ulrika som kommer ta över efter mig så det kommer fortsätta finnas fantastiska chokladkakor och nötpajer).

Hej och tack! /Elsa

torsdag 29 april 2010

Dagens kyl

Idag ser det ut såhär i vår kondotorikyl, massa godsaker. Varmt välkommen hit! /Elsa


tisdag 27 april 2010

Alnarpsparken

På väg hit imorse cyklade jag genom parken för att kunna fotografera och visa er. Tyvärr så är det en rätt så mulen dag i Alnarp idag, fast det är ändå väldigt vackert.





Och idag lanserar vi också en nyhet på mackfronten: det är en tillfällig besökare med ramslök, keso, rivna morötter, pesto och groddar som vi kommer servera så länge ramslöken är frisk och god.

Vi ses!/Elsa

måndag 26 april 2010

Med en enkel tulipan

Hoppas att ni alla haft en härlig helg. Här ute i bokhandeln och caféet fortsätter vi med vår lagerrensning, köper du fika för minst 15:- (kanske en nybakad kanelbulle?) så får du 15% rabatt på hela boksortimentet samt viss kurslitteratur. Ute i trädgården har tulpanerna börjat blomma och samsas nu med gulsippor och vitsippor under äppelträden.

Varmt välkommen hit!/Elsa

fredag 23 april 2010

Helgledigt!

Önskar våra bloggläsare en avkopplande och härlig helgledighet! Vi ses igen nästa vecka, då vår boklagerrensning fortsätter och fler kakor bakas.
För att inte tappa de spirande vårkänslorna, kan detta foto taget i Alnarpsparken njutas!

Ha en skön helg!
Ulrika&Elsa

onsdag 21 april 2010

Promenad och fika

Det är sanslöst vackert i Alnarpsparken nu. Påskliljor, ryska blåstjärnor och vitsippor breder ut sig i stora färgglada fält och både magnolior och prydnadskörsbärsträd är på väg att börja blomma. Jag rekommenderar varmt en långpromenad i parken och efter den tycker jag att du ska komma in på en god fika hos oss. Välkommen!/Elsa

(Detta fotot är taget utanför vårt grannhus idag.)

måndag 19 april 2010

Lagerrensning

Nu håller vi en unik VÅRRUS-REA på hela sortimentet av böcker i Alnarps Bokhandel med start idag, måndag. Om du handlar fika för minst 10:- i Café Naserian får du en fika-biljett som berättigar dig till 10% rabatt på alla böcker ute i hyllorna samma dag.

Varmt välkommen hit och fynda böcker!
/Elsa & Ulrika

Ps. Erbjudandet gäller för max. 5 böcker per tillfälle. Ds.

fredag 16 april 2010

Vårbilds-kavalkad

Det är något speciellt med våren... så idag blir det återigen en bildkavalkad här ifrån Alnarp där det blir vackrare ute för varje dag som går.


Vårt hus sett från vägen och cykelbanan.

Fantastisk lökplantering, om du följer gången bredvid blommorna kommer du till oss. Välkommen! /Elsa

torsdag 15 april 2010

Balkongtema

Jag var nyss uppe på vår fina balkong och fotograferade lite, idag är det riktig sommarvärme! Se ett par av bilderna nedan:
Uteserveringen uppifrån.

Ett hav av Rysk blåstjärna (Scilla sibirica) och påskliljor (Narcissus pseudonarcissus) i gräsmattan.

Det kanske allra bästa med balkongen är att vi har börjat inreda rummet innanför den till ett extra caférum/litet konferensrum. Det är inte riktigt färdigt ännu men vi hoppas på att få i ordning det snart. Nedan ser du en bild av det gigantiska akvarium som står där och som bara väntar på att fyllas med växter, vatten och fiskar.


Varmt välkommen hit, vi bakar nötpaj! /Elsa

tisdag 13 april 2010

Bildbevis

Så här ser det ut just nu ute i trädgården där vår uteservering är, man kommer hit om man går ut genom vår vackra glasveranda. Det ser ännu inte så ombonat ut som det brukar så vi håller tummarna för att grönskan på träd och buskar kommer snart. Men solen värmer skönt, särskilt mot husväggen.

Vi ses i solen! /Elsa

måndag 12 april 2010

Uteserverings-premiär

En ny vecka är här igen och solen strålar som aldrig förr. Idag har vi smygöppnat uteserveringen (även om den har en stund kvar till sin forna glans) och vitsipporna har börjat blomma.
Varmt välkommen hit! /Elsa

fredag 9 april 2010

Helgledigt!

Efter en kortare arbetsvecka, så kommer en ny helg. Med hopp om fint väder och solsken, så att det kan påtas i trädgården eller bara avnjuta en lång härlig promenad. Om inte, så kan det finnas tid till en god bok och en varm kopp ekologisk te från Four O'Clock.

Ett litet utbud av våra böcker om bl.a. tulpaner och andra lökväxter. Kom in och kolla!

Vi önskar Er, i vilket fall som helst, en skön helg!
Vi ses igen på måndag!

/Ulrika

onsdag 7 april 2010

Fikasugen?

Kom ut hit och prova en smarrig blåbärsmuffins med crumble ovanpå och drick något av våra goda Clipper-téer till! En fika i vårsolen är aldrig fel!

En lyxig blåbärsmuffins och gott te!
Välkommen hit! /Ulrika

tisdag 6 april 2010

Kul prylar från Afrika

Efter påskhelg och sköna lediga dagar har vi åter öppet som vanligt i vår bokhandel och café. Lite nytt har ägt rum, bl.a. så har bokrean minskats ner till ett bord och våra varor från Afrika är tillbaka.
Detta sortiment har utvidgats efter Judys resa till Kenya i februari, så kom in och kolla nya filtar, tyger, salladsbestik, skålar, korgar m.m. Det finns en hel del!!
Dessutom har det bakats en del också. Det senaste tillskottet är våra smarriga blåbärsmuffins med crumble ovanpå, så testa med en god kopp kaffe eller te.
Här kan ni se en del av Afrika-sortimentet!

Häftiga ljussstakar, pärlkorgar och även muffinsformar med giraffmönster.

Våra smarriga blåbärsmuffins och kolasnittar.


Varmt välkommen hit! /Ulrika